Processos Participatius Palau-saverdera

En paral·lel als Pressupostos Participatius que es fan des del 2017, aquests són els processos de participació ciutadana que impulsa o ha impulsat l'Ajuntament: 

Transparència i Administració Electrònica

Volem donar compliment al marc legal i també volem escoltar la vostra opinió, fins i tot abans de fer una primera aprovació de l'Ordenança municipal de Transparència i Administració electrònica. Estudiarem la possibilitat d'incorporar les vostres aportacions al text de l'ordenança que, posteriorment, tal com s'ha fet sempre, s'aprovarà inicialment, se sotmetrà a informació pública perquè tothom pugui presentar-hi al·legacions i, finalment, es farà l'aprovació definitiva.

Ordenança de transparència i administració electrònica

Reunions amb el Consell Escolar

El Consell Escolar de Centre és un òrgan de govern col·legiat on es troba representat tota la comunitat educativa. És un òrgan de decisió i participació que juga un paper important en el funcionament del centre. En aquest òrgan, estan representats els diferents sectors que constitueixen l’escola, tret de l’ alumnat que només hi pot formar part a partir de Secundària. Només des d’aquesta pluralitat (mestres, mares i pares, personal no docent i ajuntament) podem aconseguir una escola de qualitat, oberta i dialogant que defensi una autèntica interacció per viure i conviure amb harmonia. 

Persones Grans Actives a Palau-saverdera

Com a resultat d'un procés participatiu realitzat l'any 2016, integrat per dues reunions entre l'ajuntament i les persones grans del municipi, i orientat, d'entre altres objectius, a:

  • debatre la situació i les necessitats de la gent gran a Palau-saverdera,
  • possibilitar i obrir camps de relació, de contactes i d'activitats intergeneracionals,
  • establir conjuntament programesi activitats destinats a les persones grans,
  • impulsar accions que revalorin i dignifiquin la imatge de la vellesa,
  • coordinar activitats i actuacions d'aquelles institucions i entitats que així ho desitgin,
  • col·laborar en les gestions destinades a obtenir ajuts institucionals per a equipaments i activitats,
  • ---

van quedar establertes les principals línies d'actuació inmediata així com les bases per al futur "Pla Municipal per a les Persones Grans, 2016 - 2019"

Reunions amb l'Associació de la Gent Gran de Palau-saverdera

L'Ajuntament de Palau-saverdera, conscient de la necessitat d’aprofundir en el coneixement de les situacions i de les problemàtiques que afecten el complex i ampli món de la vellesa, així com de la necessitat d’establir espais de debat i de coordinació amb els ciutadans, les entitats i les associacions municipals que treballen i defensen el col·lectiu de gent gran del poble, manté reunions periòdiques amb l'Associació de a Gent Gran de Palau-saverdera.

Un espai per a joves i nens de Palau-saverdera

L’Ajuntament de Palau-saverdera, en col·laboració amb la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai), posen en marxa aquest cap de setmana dos serveis adreçats als nens i als joves del poble: l’Espai Jove, per a nois i noies de 12 a 18 anys i l’Esplai, per a nens i nenes de 8 a 12 anys.

Estudi local d’habitatge L’Ajuntament de Palau-saverdera

ha posat en marxa un Estudi Local d’Habitatge que ha de servir per conèixer com viu la gent del poble i per definir posteriorment estratègies d’actuació que millorin la qualitat de vida dels veïns. L’àrea d’Urbanisme ha encarregat l’estudi a l’arquitecta local, Soraya Alonso, que ja ha fet una primera anàlisi de la situació a partir de les dades facilitades pel Consell Comarcal i de les dades estadístiques disponibles (padró, cadastre, POUM) i aquesta mateixa setmana ha començat a fer enquestes casa per casa per conèixer la realitat més enllà de les xifres.

Reunió informativa 20/09/2016

Fira Balcó de l'Empordà: Cultura i Paisatge

Al juny de 2016 es va realitzar la primera edició de la Fira Balcó de l’Empordà, que va constar d’una llarga llista d’activitats relacionades amb el poble i els estanys dels Aiguamolls. Hi havia una gimcana familiar, tallers de plantes remeieres, un concurs de fotografia, un concurs floral de balcons i carrers, observació d’ocells i papallones i un mercat al carrer, així com diverses xerrades i activitats pels nens i nenes de l’escola.

Fira Balcó de l'empordà 2018, dedicada al món de l'olivera

Fira Balcó de l'empordà 2017, dedicada a la vinya

Fira Balcó de l'Empordà 2016, dedicada a poble i als estanys dels Aiguamolls 

Projecte de Millora de la Competivitat Territorial

Representants de l’Ajuntament de Palau-saverdera i de la Diputació de Girona es reuniran dijous 12 de maig amb empresaris i empresàries del municipi per mirar de dinamitzar la xarxa turística, econòmica i comercial del poble.

 

Document de Recomanacions

Procés participatiu per reduir emissions de CO2

Dimarts 24 de febrer de 2016 es va donar el tret de sortida a la redacció del Pla d’Acció per a les Energies Sostenibles (PAES) de Palau-saverdera amb una reunió pública que es va fer a la sala de conferències del Centre Cívic. Amb aquesta trobada es va donar inici a un procediment de participació ciutadana, del qual us anirem informant a través d’un espai web específic per a aquest propòsit, que properament obrirem a www.arxiu.palau-saverdera.cat. L’objectiu de tots els municipis que estan adherits al Pacte d’Alcaldes és aconseguir una reducció del 20% dels gasos d’efecte hivernacle abans del 2020, a través, entre altres mesures, de la redacció de plans locals.

Pla d’Acció per a les Energies Sostenibles (PAES)